Τριτοκοσμικές οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Τριτοκοσμικές οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 962/21.10.2011 

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Περισσότερο από ένας μήνας ήδη  πέρασε από τον αγιασμό στα σχολεία της χώρας και οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους συνεχίζουν να είναι πραγματικότητα. Οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη είναι τριτοκοσμικές. Σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε αίθουσες-κλουβιά, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με γυψοσανίδες και πολλές φορές και με κουρτίνες! Η απουσία των βιβλίων, σε συνδυασμό με τα οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης, έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και η προχειρότητα στον προγραμματισμό, έχουν προκαλέσει μια ασφυκτική κατάσταση, όπου επιστρατεύονται ακόμη και κοντέινερ για την κάλυψη των αναγκών. Η αλματώδης αύξηση του μαθητικού δυναμικού δημιουργεί ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες, οι τουαλέτες δεν επαρκούν και οι αύλειοι χώροι είναι περιορισμένοι. Οι συνθήκες αυτές είναι τριτοκοσμικές και αποκαλύπτουν την αδιαφορία και την αδράνεια της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να εκλείψουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις σχολικές υποδομές της χώρας;

Απάντησεις Υπουργείων